SVAR PÅ FRÅGOR

Vad glad jag blir när jag får så fina kommentarer i kommentarsfältet som jag fått idag!
Malin ställde några frågor som jag tänkte besvara. Hon undrar vilka bloggar jag läser, vad jag inspireras av och hur min utbildning är.
Svaret på den första frågan ser man till höger där jag länkat till mina favoriter. Det är dock bara en liten bråkdel av alla bloggar jag läser. Jag har tre olika mappar, en med inredningsbloggar, en med modebloggar och en med inspirationssidor(såsom tumblr, flickr osv.). Jag går inte in på alla dagligen, men Trendenser, Hannasroom, Tantjohanna, Rum för två, STILinspiration, Plaza interiör-Pernilla är några som ligger högt upp på listan.
Inspirerad blir jag av precis allt i min omgivning. Men bloggar och pinterest är väl de största inspirationskällorna vad gäller inredning och stil.
Min utbildning har jag skrivit lite om förut, men nu närmar jag mig slutet så det tåls att tas igen. Jag pluggar ju som sagt Inredning och Butikskommunikation på Linnéuniversitetet i Växjö. Det är en tvåårig utbildning och intagning sker med arbetsprover. Den innefattar både design och företagsekonomi(mycket bra!), alltså varannan kurs teoretisk, varannan kurs praktisk. Det har varit en jäkla massa plugg dehär två åren, helt klart och utbildningen kräver perioder med plugg dygnet runt. Men jag är nöjd, för det mesta. Förutom när vi i första kursen fick leka med lera .. say no more.
Man lär sig bland annat grunderna i skyltning(av en gammal NKskyltnings-veteran vid namn Bernadette) och inredning i privat och offentlig miljö, samt butikskommunikation. Vi har två praktiktillfällen, där man får välja praktikplats helt på egen hand. Under dehär två åren har jag växt otroligt mycket i mig själv, och tack vare de här två åren vet jag nu vad jag vill syssla med i framtiden. Det känns skönt! Tilläggas bör dock att vi är många som krigar om samma jobb när vi tagit examen ..

4 Kommentarer

  • Hej. Jag har en fråga angående "inredning och butikskommunikationsutbildningen" som du har gått. Jag ska söka den utbildningen nu till hösten och har kikat på hur arbetsprovet ligger upplagt. Jag tycker det är svårt att veta vad dom vill se att jag kan i arbetsprovet med tanke på hur "fritt" det är vad det gäller utformning osv. Har du några bra tips på vad man ska tänka på när man ska göra arbetsprovet?:)

    //Sofia

    • Hej Sofia!Jag får många frågor kring min utbildning, så nu har jag sammanfattat de vanligaste frågorna i ett inlägg! Hoppas att det är till nytta, och stort lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *