LÄSARFRÅGA

Jag fick en fråga från Maria igår. Hon vill ha lite tips på passande motiv till en tavelvägg med gamla guldiga ramar. Jag tycker om, och förespråkar kontraster. Med det sagt menar jag att man måste våga bryta mönster. Gamla guldiga ramar(jag tänker mig lite slitna) tillsammans med svartvita, tuffa prints. Bästa Karl kom även med tipset att låta några av ramarna tala för sig själva, helt utan motiv. En av ramarna skulle kunna agera griffeltavla med ord efter humör, det finns griffelfärg att köpa på tex. Panduro. Eller så gör man som Trendenser-Frida och ramar in fina påsar eller fjädrar. Allt måste ju inte heller vara inramat. Det kan vara fint att hänga upp en drömfångare på väggen, eller kanske ett renhorn. Att tejpa upp fina prints med washitejp är också en hit, lätt, smidigt och snyggt.
 
Det är flera som undrar var jag fick tag på mitt döskalleprint. Svaret finns på google. Mitt abolut bästa tips är att leta motiv på pinterest, tumblr och andra inspirerande sidor. Leta gamla affischer eller tidningar på loppis. Det viktigaste med tavelmotivet är att det ska kännas personligt. Lycka till!  
 

2 Kommentarer

  • Hmm.. var väldigt nyfiken på vad du skulle. Förväntade mig en svart-vit lösning men hoppades på något nytt! Måste ALLT va svartvitt exakt hela tiden? 🙂 Blir tyvärr uttjatat så blev glad att se Karls kommentar. Däremot är det härligt att se att du ger fler tips än bara ett! Bästa lycka till, Maria! Även jag tror på personligt och enkelt, där du kan byta ut motiven lätt om/när du känner för ombyte. Pinterest o Google är super ställen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *