KOHUD

Här skulle jag vilja slå mig ner med en kopp te i höstmörkret .. 
Sist jag var på IKEA stod jag och klämde på en kohud i den perfekta nyansen. Drömde mig bort till ett perfekt vardagsrum med blandade mattor och denna fantastiska kohud. Men på något sätt känns det så brutalt att slänga in en hel ko på golvet. Här snackar vi dubbelmoral från min sida. Hur ställer ni er till djurhudar i inredningen?  

8 Kommentarer

 • Hej.
  Vilken bra blogg du har!!
  Jag köpte en kohud idag. Eller tog hem en för att prova. Och har tidigare varit emot det. Men känner fortfarande att jag är lite emot det.
  Känns verkligen brutalt som du skrev.
  Jag vet ej lämnar säkert tillbaka den.
  Men snyggt är det. Verkligen.

 • Det där är ju en jätteintressant fråga. Jag tycker att djurskinn är fantastiskt vacker och tänker så här: det finns ju en orsak till att djuret har slaktats och den primära orsaken är troligtvis för att kon i detta fall ska bli föda. Och med detta och hållbar utveckling i åtanke tycker jag att det är bra mycket bättre att huden från djuret tas om hand som t.ex. inredning i våra hem än att den måste förstöras. I förlängningen skulle det i såna fall kännas lika illa att äta kött till kvällsmat som att ha en kohud i vardagsrummet.

  Tack för en himlans trevlig och inspirerande blogg 🙂

  Hälsnignar från Therese (också f.d. Växjöstudent, dock MFP-are)

 • Jag säger, den var redan död då jag köpte den. Men ärligt, har vi mage att döda för att äta kossan? Då har vi nog kasst samvete nog för att trampa på den också. Man kan väl trösta sig lite med att man hedrar den fina utsidan och goda insidan!

 • Håller med föregående talare, djuren har troligen avlivats för att vi ska få vår föda. Då tycker jag det är en del i hållbar utveckling att ta reda på skinnet om man kan använda det till något. Tillverkningen av en annan matta tar ju också av våra energikällor.
  Sen kan man ju alltid diskutera om beredningen och dess kemikalier tär på vår natur. Så något sort samvete ska man kanske ha….
  Jag blundade för detta och köpte ändå en kohud från det stora varuhuset. Riktigt skön att gå på!

 • Jag köpte mig en kohud på ikea efter ett antal månaders suktande. När den väl låg på plats blev jag inte alls nöjd. Tänkte att jag skulle vänja mig, men jag tyckte det fortfarande var lite läskigt med en död ko på golvet. I mitt hem! Så jag sålde den på blocket och köpte mig en större trasmatta istället. Jag tycker fortfarande att kohudar gör sig fint på bild hemma hos andra, men inte i mitt hem. Däremot så skulle jag gärna ha en lurvig fårfäll….

 • Vad kul att få er syn på det hela! Jag tror att vi är överrens om att djuret förmodlingen har dött av en anledning och hedras ju nästa kan man säga, av den anledningen att vi placerar den som en vacker del av inredningen efter att vi blivit mätta i magen. Vi bestämmer det, tillsammans! Det är ju så vackert!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *