HUNDTANKAR

Jag och min sambo vill ha en fyrbent vän. Jag skulle döda för en liten fralla men måste nog tyvärr se mig besegrad på grund av att de snarkar så jävligt(vägrar inse). Siktet är nu inställt på en ganska liten och lurvig ras, endast till för sällskap och för att kasta massa kärlek på. När eller hur den här lilla varelsen ska komma in i vårt liv får vi se, den rätta tiden och valpen måste komma. Tips på valpar eller passande ras för livet i storstan, och då självfallet inte bara i stan, är härtligt välkomna! 

19 Kommentarer

 • Jag kan varmt rekommendera Dvärgschnauzer! Liten, tuff, rolig, tål långa promenader men kräver det inte. Däremot kräver rasen MYCKET pälsvård! De är härliga i temperamentet och otroligt snälla. Kan vara ’vaktiga’ – matte och husse är BÄST, främlingar går an 😉 Kolla på http://www.dvargschnauzer.se och hör gärna av dig om du vill ha tips på två riktigt bra uppfödare i Stockholm! Lycka till med valpköpet! Det är det bästa jag o min man gjort, skaffat hund!

 • Vi har precis tingat en liten tjej som flyttar hit till oss om en månad ungefär- så underbart!:) Nu är det en stor ras och det är det jag har erfarenhet av, men som jag förstod är det en mindre ras ni söker?

  Dvärgschnauzer som Mari ovan föreslår är väl en intressant ras, dock med mycket vilja i sig. Men så charmiga! Min bror och hans sambo har en dvärgpincher som är mycket glad och busig, men som fryser en hel del den här årstiden.

  Jag vill också tipsa om att kolla in Cavalier king Charles spaniel som är en ljuvlig liten ras, dock finns en del problem med hjärtat inom rasen så kolla upp kenneln noga! Cavaliererna är så tillgivna och "lagom" i sitt sätt, väldigt trevliga tycker jag. Har aldrig haft ngn själv men mött ett gäng ute på klubbarna. Och min egen favvo i småhundskategorin: "Westie", west highland terrier, man smälter!!:)

  Sedan bär det mig lite emot att tipsa om blandrashundar, inte för att hundarna i sig är något fel på men för att jag tycker att man ska ha en skk-reggad hund. MEN… en ras som egentligen är en blandras och som jag upplever som både söt och trevlig: cockerpoo. Blandning mellan cocker spaniel och pudel alltså.

  Lycka till med hundplanerna, det finns väl inget härligare än en varm och mjuk kompis som sällskap i soffan i vintermörkret:)

 • Italiensk vinthund är hundrasen ni ska skaffa! 😀

  Det är en mycket lugn hund som älskar att mysa under en filt inomhus men som gärna vill springa av sig utomhus. Den fäller i stort sett ingenting och skäller sällan.
  Man får dessutom många olika djur i ett, den beter sig som en katt, klättrar som en apa och hoppar som en känguru, typ 😀
  Sök efter italian greyhound på Youtube så kommer du få en bra inblick hur underbar rasen är! Här är ett bra informativt klipp http://www.youtube.com/watch?v=gC_TFf2D5N4

  Den är en riktig sällskapshund och där husse/matte är vill även hunden vara (räcker inte med att sitta bredvid i soffan utan i knät alltså!)

  Sök även på Pinterest efter italian greyhound så kommer du dö sötdöden av alla gulliga bilder!

 • PUDEL!!
  Världens bästa ras – ALLTID glad, pigg, lättlärd och med en stor portion personlighet. Jag har själv en dvärg och har haft en mellan.
  Lugn inne och pigg ute. Orkar mycket men gillar även att slappa!

  Lycka till med hundköpet 🙂

 • Min mamma och hennes man har en otroligt söt svart/vit bichon havanais, vet egentligen inte så mycket fakta om rasen men han är väldigt lätt att ha att göra med, gillar människor, hemmamys och en skogspromenad lite då och då. Om du googlar på rasen kommer det dyka upp ett gäng konstigt klippta hundar men mamma klipper honom jämt över hela kroppen så att han är lurvig och fin utan "skägget".
  Lycka till 🙂
  Kram Johanna

 • Jag kan också rekommendera dvärgschnauzer, har själv en hane som är 6 år gammal nu. Dom är väldigt trogna och "trygga" i sin familj. Det är en skillnad jag kan känna med andra hundraser. Väldigt lojala, kaxiga (på ett roligt sätt) och egna. Dom har verkligen en egen karaktär! Om ni uppskattar en hund som gillar att leka och busa, då är dvärgschnauzer rätt val. 🙂

 • Jag har en svart och brun liten cavalier king Charles spaniel och det är världens gosigaste och snällaste ras tycker jag (och alla som träffat min hund) Lycka till!

 • En dvärgtax såklart! En långhårig en kanske? Bästa lilla promenadlimpan ever och allt de vill göra är att ligga på din mage och gosa på kvällarna. Ovillkorlig kärlek i mängder!

 • Innan du ens börjar tänka hund bör du tänKa på allt runt omkring en hund, vem går ut med den 3 ggr om dagen, vem passar den när ni jobbar sent, de skall vara ensamma max 5h per dag, hur du ngn aning om hur många hundar som bor i stan som faktiskt sover bort sina liv? Matte/husse jobbar 8 h, klappar hunden ger den mat, går en sväng på morgon och en på kväll, that’s it… Det är inte du? Tror du inte de tänkte likadant, när de köpte den lille mopsen bara för den var så söt… Tråkigt läsa att du är en av dem.. Det är en hund, inte en docka… Om ni vill ta en weekend ngnstans lr du ska iväg på mässa, ska jag fortsätta?

 • Hej Hanna,

  Jag och min sambo får hem vår lilla fralla om 5 veckor. Vi har pratat med flera frall-ägare och olika uppfödare och ja, de har några roliga ljud för sig men när de sover tungt (under natten) så snarkar de inte 🙂

  Jag hoppas ni kan förbise det och satsa på en fralla för det är verkligen den roligaste och finaste hunden enligt mig. Dessutom hade det varit så kul att se lite bilder på det jag älskar mest, inredning och frallor 🙂

  Ps. Kommentaren från Linda kan du bara strunta i. Tack för en underbar blogg 🙂

 • Pinscher såklart, och i sådana fall från Ängagårdens kennel! Underbara, fina och "lagom" storlek enligt mig.

 • Mitt tips är att besöka Sthlm hundmässa 7-8 december för att få träffa olika raser, prata med uppfödare och hundägare till de raser ni är intresserade av 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *