ETT DYGN I MILANO

Tidigt i tisdag satte jag mig på ett flyg till Milano med jobbet. Vi startade dagen på Cassina showroom och huvudkontor i staden Meda. Systemkameran var väl placerad i mitt handbagage men med tight schema och mycket flängande orkade jag inte släpa på den, på gott och ont. Har helt enkelt gjort det bästa av situationen med hjälp av min iPhone. Har extremt mycket bilder, men någon måtta får det väl vara.

Ett par timmar på Cassinas fabrik, så häftigt att se hur tillverkningen går till. Om jag fick kväljningar av kopior innan, kräks jag rakt ut av dem nu. Jag är så tacksam att jag fått se hur det går när riktiga mästerverk skapas.

 
Vi besökte Studio Museum Achille Castiglioni. Behöver jag säga att det var bland det häftigaste jag sett? Designklassiker efter designklassiker. Det här får man absolut inte missa om man är i Milano. Jag ska åka dit igen.
 

 
På plats i Cassinas magiska butik. Här mina to-die-for-stolar, samma som ovan fast i pony av Le Corbusier, LC1. 
 
 
Och så fotade jag lite mer fötter. Det blev shopping på &other stories(svenskt är bäst) och ett besök i Katedralen, kolla golvet!

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *